Uvoz automobila do 12 godina

Bez autora
Sep 19 2010

Stanovnici BiH moći će od 1. novembra uvesti polovna vozila koja imaju euro 3 motor, odnosno vozila čija starost ne prelazi 12 godina. Homologacija pojedinačnih vozila u BiH počeće 1. novembra, dok će homologacija tipa vozila početi 1. decembra. Od tih datuma u BiH neće moći registrirati nijedno uvezeno vozilo ukoliko nema motor sa standardom euro 3, da homologacija tipa vozila znači da se provodi postupak ispitivanja za komplet novih vozila koja dolaze na tržište BiH, a pojedinačnog vozila podrazumijeva sve polovne vozile koja dolaze pojedinačno. Što se tiče starosti automobila koji će se uvoziti u BiH, prvi proizvođači vozila 1998. godine počeli su ugrađivati euro 3 motore, dok je masovnija proizvodnja počela 2000. godine.

Uvoz automobila do 12 godinaStanovnici BiH moći će od 1. novembra uvesti polovna vozila koja imaju euro 3 motor, odnosno vozila čija starost ne prelazi 12 godina.

Predstavnik konzorcija izabranog za provođenje sistema homologacije u BiH Drago Talijan rekao je da će homologacija pojedinačnih vozila u BiH početi 1. novembra, dok će homologacija tipa vozila početi 1. decembra.

On je pojasnio da se od tih datuma u BiH neće moći registrirati nijedno uvezeno vozilo ukoliko nema motor sa standardom euro 3, da homologacija tipa vozila znači da se provodi postupak ispitivanja za komplet novih vozila koja dolaze na tržište BiH, a pojedinačnog vozila podrazumijeva sve polovne vozile koja dolaze pojedinačno. Govoreći o starosti automobila koji će se uvoziti u BiH, Talijan je kazao da su prvi proizvođači vozila 1998. godine počeli ugrađivati euro 3 motore, dok je masovnija proizvodnja počela 2000. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik